Τα προβλήματα των εργαζομένων απαιτούν ενότητα και όχι εμφυλίους πολέμους

 Φίλοι της πρώην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ


 

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Τα προβλήματα των εργαζομένων απαιτούν ενότητα και όχι εμφυλίους πολέμους

 

Προς    Πρόεδρο & Γεν. Γραμματέα ΟΜΕ-ΟΤΕ, μέλη ΔΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

             Μέλη ΔΣ σωματείων μελών ΟΜΕ-ΟΤΕ

             Τους Εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του ομίλου ΟΤΕ

               

Αγαπητοί συνάδελφοι

Παρόλο που έχουμε  ολοκληρώσει – πολλοί από μας από ετών - τον εργασιακό μας βίο, ουδέποτε πάψαμε να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στον οργανισμό που υπηρετήσαμε και κυρίως να συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των συναδέλφων μας για τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, εκπροσωπήσαμε  τους συναδέλφους μας στον ΟΤΕ, ως μέλη και στελέχη του σωματείου ΠΕΤΕΜ-ΟΤΕ, μεταγενέστερα ΕΕΤΕ-ΟΤΕ και προσφάτως Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΕ. Η Ένωσή μας, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομοσπονδίας (ΟΜΕ-ΟΤΕ) και μια σειρά στελεχών της αναδείχτηκαν σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης της συνδικαλιστικής πυραμίδας, από τη ΟΜΕ-ΟΤΕ και την ΓΣΕΕ μέχρι και τον πολιτικό στίβο και το κοινοβούλιο όπως οι αείμνηστοι Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Γιάννης Μανώλης.  

Όσο είμαστε ενεργοί συνδικαλιστές, δεν αποφύγαμε τις αντιπαραθέσεις, τις πολύβουες αντεγκλήσεις και τις συνδικαλιστικές κορώνες. Αποφύγαμε όμως τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς και την ανθρωποφαγία, που αλλού ήταν συνυφασμένη με την ιδιότητα του συνδικαλιστή. Το ήθος και ο πολιτικός πολιτισμός ήταν κεκτημένο στην ένωσή μας και ο σεβασμός στις ανθρώπινες σχέσεις μας, ανεξάρτητα της παραταξιακής μας προτίμησης, ήταν και παραμένει ταυτοτικό  χαρακτηριστικό μας.

Μαθαίνουμε με θλίψη ότι στο 47ο συνέδριο της Ομοσπονδίας που ξεκινάει αύριο, εισάγεται ως πρόταση για ψήφιση, η αποβολή του σωματείου μας, από την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Δεν γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους αυτής της απαράδεκτης ενέργειας και δεν επιθυμούμε να μπούμε στην ουσία της αντιπαράθεσης.

Ισχυριζόμαστε όμως ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει, τις καταστατικές προβλέψεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, την πάγια συνδικαλιστική πρακτική δεκαετιών όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, κυρίως όμως αντιβαίνει ευθέως τα συμφέροντα των εργαζομένων στον όμιλο, αφού αποτελεί χτύπημα στην ενότητά τους.

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια έχουν απολέσει μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και πολλά από τα θεσμικά δικαιώματα που κατοχυρώσαμε μαζί, σε ευνοϊκότερους καιρούς. Προφανώς το συνδικαλιστικό κίνημα έχει διαχρονικά μερίδιο ευθύνης από αυτή την ήττα. Δεν μπορεί όμως στο όνομα των όποιων λαθών, να μένουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων, να μένει στο απυρόβλητο η εργοδοτική βουλιμία και να αναζητούνται άλλοθι στους «εντός των τειχών».

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και το κυνήγι μαγισσών είναι ότι ο πλέον λανθασμένος τρόπος για να επιλυθούν συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις. Αποτελεί μεγάλο δώρο στην εργοδοσία και δίνει το σύνθημα της παραπέρα αποσυσπείρωσης και απαξίωσης της έννοιας του συνδικαλισμού συνολικά.

Σας καλούμε να επανεξετάσετε την στάση σας. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και να αξιοποιήσετε το συνέδριό σας με παραγωγικότερο τρόπο.

 

        Οι υπογράφοντες πρώην συνδικαλιστές της Ένωσης

Αδαμίδου Λίτσα
Αλατσατιανός Γιάννης
Αλεξίου Γαβριήλ
Ανδρονικίδης Γιώργος
Αποστολόπουλος Δημήτρης
Βασιλειάδης Κώστας
Γάκης Δημήτρης
Γερογιάννης Βασίλης
Ζωντανός Κώστας
Θεοχάρης Γιώργος
Κοτζαμπασίδης Γιώργος
Κυδωνάκης Στέλιος
Κυτέας Ανδρέας
Λαυτσής Γιάννης
Λεοντόπουλος Δημήτρης
Μουρουγκλός Κώστας
Νίκου Τέλης
Ντίνας Μάρκος
Παπαδόπουλος Θεόδωρος
Παπαχρήστος Κώστας
Πασχαλιώρη Μάγδα
Πιτσικούλης Θοδωρής
Πράπας Παναγιώτης
Πυλαφάς Νίκος
Σακκής Γιάννης
Σκαμπαβίας Δημήτρης
Σκούρας Αποστόλης
Σμήλιος Γιώργος
Τζώρτζης Πέτρος
Φωτιάδης Ζαφείρης
Χαιρέτης Άρης
Χατζηιωάννου Μιχάλης
Χατζιδάκης Βαγγέλης
Χρονόπουλος Χρήστος




* Συνεχώς τέως στελέχη της ΕΕΤΕ που μαθαίνουν την ύπαρξη του παρόντος κειμένου ζητούν να το υπογράψουν. Θα δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα τους

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου